diumenge, 1 de juliol del 2012

etapa 5: de Sant Bernardino a Santa Maria (247 Km)

Mostra Transalpina 04 en un mapa més gran
 
La ruta d'avui és de les millors i més impressionants de tot el recorregut. Sortim pel matí de Sant Bernardino i emprenem de seguida el Passo del Bernardino. La pujada és molt bona i planera fins l'últim tram.

Pujada al pas de Sant Bernardino

 Sant Bernardino
pujant a Sant Bernardino
plans de Sant Bernardino, pujant al coll

plans de Sant Bernardino
Navegador GPS, baixant de Sant Bernardino


Baixem fins a Splügenpass (Passo della Spluga) per una carretera excepcional que circula paral·lela a l'autovia de la vall. Molt bona i divertida. La baixada és brutal amb corves de 360º i molt de desnivell. Estem fins i tot a punt de caure en una corva perquè el cotxe de davant ha frenat de cop. Per sort, cap incident. És diumenge i hi ha molta circulació, tant de cotxes com de bicicletes.

Pujant a Splügenpass

 Baixada de l'Splügenpass

 En direcció a Splügenpass
Pujant a l'Splügenpass
Llac de  Montespluga

Baixem per la Vall de Sant Giacomo, molt xula i amb la carretera en perfecte estat (com totes les de Suïssa). Quan arribem a Chiavenna ens dirigim al Paso de Maloja per una pujada boníssima. Parem al mateix pas on hi ha diferents bars per menjar.

Pujada al pas de Maloja
pas de Maloja


Emprenem la baixada cap a Silvaplana, on hi ha un llac, per una carretera també molt bona, i ens desviem cap a Julierpass (deixant St. Moritz a l'esquerra) on ens trobem una forta ventada.

Llac de Silvaplana


Baixem fins a Tiefencastel per una carretera també molt bona i divertida, on parem a fer un mos en un bar (2 cafès, 2 birres i 2 swandwitchs per 23€).

Ens dirigim cap a Albulapass per Filisur i Bergün per una carretera bona i ràpida per després trencar cap a Zernez (la ruta origina continua per Pontresina fins a Tirano) per una carretera boníssima, ràpida i que transcorre pel costat del barranc. Impressionant !.

 Tractors a Albulapass

Pujant a l'Albulapass

Cim de l'Albulapass

Baixant de l'Albulapass
 
Entrem al parc natural de Zvizero i ens dirigim cap a Ofenpass (un altre !) o Passo del Forno i baixem fins a Santa Maria, als peus de l'Stelvio, on dormim. Després de buscar diversos hotels de la ciutat finalment ens quedem a l'hotel Stelvio. Tots són cars (l'Stelvio ens costa 125€ esmorzar inclòs) i la majoria no baixen dels 80€ per persona i dia.

Sopem al mateix hotel. Tenen un menú per 25 francs suïssos per persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada