Preparatius

Com comença el viatge.


El viatge comença a preparar-se en serio el 18 de març de 2012, tot i que ja l'estàvem pensant des de feia mesos. Quan vam decidir canviar la moto (una Suzuki Bandit 650 per una Kawasaki GTR 1400) va ser quan ens vam prometre fer aquest viatge.

Documentació i passaports.


Pel que es veu, hi ha països del recorregut que a l'entrada obliguen a pagar una taxa per l'ús de l'autopista, l'utilitzes o no. Uns familiars ens han passat el passe d'autopista d'Àustria i Suïssa, que són obligatoris i duren tot un any.

En cap dels països pels quals passem (França, Itàlia, Suïssa, Àustria) cal passaport i amb el DNI ja fem. Cal assegurar-nos d'endur-nos els papers de la moto i l'assegurança.

Hem de portar tota la documentació de la moto en un mateix lloc per tenir-la disponible ràpidament.

Assegurances.


En el nostre cas l'assegurança de la moto ja ens cobreix la majoria de coses que podem necessitar en cas d'algun incident no previst. Tot i així, no està de més llegir-se les cobertures o anar a l'oficina de l'assegurança i que ens ho expliquen bé (telèfons, cobertures, ...).

Una cosa important d'última hora és que per a Suisa fa falta la carta verda (per si de cas). A més també caldran alguns comunicats d'accidents, que esperem no haver de fer servir.

GPS.


No és del tot fonamental, ja que en el nostre cas portem un mapa en paper de la guia, però anirà molt bé tenir la ruta carregada per evitar problemes.

La maleta.


La part més difícil, però que amb la gran capacitat de la Kawasaki segur que ens en sortim. La complexitat ve pel desconeixement del clima que ens podem trobar. D'entrada ja tenim una primera llista feta:
  • 2 pantalons de moto, els d'hivern i els d'estiu (texans). Finalment sols ens emportem els d'estiu i amb les malles tèrmiques ja farem.
  • 2 jaquetes de moto, la d'hivern (3 capes) i la d'estiu. Finalment ens emportem les d'hivern, ja que en els dos casos són modulars i tenen 3 capes que, amb la roba tèrmica, ja farem. Les jaquetes ocupen molt d'espai i hem d'escollir o una o l'altra.
  • Les botes de moto i un altre calçat còmode per caminar.
  • Uns pantalons còmodes, que segur seran els que utilitzem per caminar i que ocupen poc espai.
  • Un parell de samarretes, roba interior, calcetins, etc... No hi ha problema, ja que si s'han de rentar ho podrem fer en qualsevol lloc i eixugar amb el polp de la moto.
  • Uns mono per l'aigua (per desgràcia imprescindible).
  • Finalment no ens emportem tenda ni sacs de dormir, ja que ocupen massa lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada