Història

Ruta dels Grans Alps i la Gran Travessa dels Alps

Text tret de http://www.motoitinerari.com/traversata-alpi/ 

Els Route des Grans Alps i la Gran Travessa de les Alps

El Gran Alpine Road (Route des Grans Alps) és un camí obert el 1937 a França, que uneix en Thonon-les-Bains al llac de Lausana a la frontera entre França i Suïssa) a Menton (a la Mediterrània), amb una tirada de 684 quilòmetres a través dels passos més alts dels Alps francesos (6 dels quals estan per sobre de 2.000 metres) i cruïlla de tres parcs nacionals (Vanoise, taüts, Mercantour) dos parcs regionals (Bauges i Queyras), a més de diverses altres reserves naturals.

La ruta està totalment oberta al trànsit en el període comprès entre juny a octubre, arriba a les següents ciutats:
  • Menton
  • Saint-Martin-Vésubie
  • Valberg
  • Barcelonnette
  • Briançon
  • Lanslebourg
  • Bourg-Saint-Maurice
  • Grand-Bornand
  • Thonon-les-Bains

Els orígens de la Gran Carretera dels Alps es remunta al segle XVIII, quan el desenvolupament de les fortificacions a la frontera amb França als Alps requereix la construcció de carreteres destinades a servir.
 
Les comunitats Alpines es beneficien d'aquests camins per sortir del seu aïllament i, al final del segle XIX, el Touring Club de França, que inicialment es va concentrar en el desenvolupament de la bicicleta i el turisme, també comença a donar suport al turisme amb cotxe. Entre les seves iniciatives, que van des de millorar la senyalització per al desenvolupament d'instal·lacions per a l'estacionament, també hi ha el projecte de rutes turístiques, com la Ruta dels Alps.

De costa a costa des de Ventimiglia a Trieste al llarg dels principals ports alpins

La ruta creua l'arc alpí, des de la Ventimiglia a Trieste a través d'Itàlia, França, Suïssa, Àustria i Eslovènia, tenint en compte el moviment de la idea de la Via Alpina per als amants del senderisme. L'itinerari recorre els principals passos dels Alps , però també es refereix a les àrees d'interès com ara el Districte dels Llacs , i no donar-se per vençut en les autopistes sempre que sigui possible, per no fer el viatge molt pesat, mantenint la ubicació de cada parada a 350 km.


Visualizza Passi delle Alpi in una mappa di dimensioni maggiori  

Gran Travessa dels Alps

L'experiència de la regió alpina francesa Gran Piedmont Road de la iniciativa va néixer de la Gran Travessa dels Alps , una ruta de senderisme d'uns 1.000 km a través dels Alps occidentals, les muntanyes de Domodossola als Alps de Ligúria. El curs està organitzat per etapes de cinc a vuit hores de viatge, les estructures d'allotjament (GTA baixador) i refugis per a l'estacionament.

Via Alpina

De gran abast de la Gran Travessa dels Alps és la Via Alpina , un projecte internacional per crear una sèrie de rutes de senderisme a través de tot l'arc dels Alps, tocant el Principat de Mònaco, França, Itàlia, Suïssa, Liechtenstein, Alemanya, Àustria i Eslovènia.
 
El projecte es va iniciar el 1999 per l'Associació Gran des Alpes i ofereix traversée 5 rutes, per a un total de més de 5000 quilòmetres de senders organitzats d'al voltant de 350 etapes.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada