Consells

Evidentment cadascú viatja com pot o com vol, però després de meditar-ho bastant hem volgut afegir aquesta pàgina de consells pràctics de les coses que ens hem anat trobant i de les quals n'hem aprés per si algú les troba útils.

Pot ser alguns de vosaltres creureu que són obvietats, però hem decidit fer-ho igual per si a algú el podem ajudar o donar alguna idea que no tenia prevista, com ens ha passat a nosaltres.

Esperem que us siguin d'utilitat.

Menjars.


Exceptuant la zona d'Itàlia, la resta de països per on passa la ruta són bastant cars. A més, els paisatges són excepcionals i paga la pena que pugueu decidir on pareu a dinar. És per això que aconsellem que pareu en qualsevol poble pels que passeu, aneu a un supermercat i agafeu alguna cosa per dinar: us sortirà molt més barat i us permetrà anar al vostre aire.

Nosaltres acostumàvem a comprar pa, una mica d'embotit, una mica de fruita i alguna cosa de dolç.

Idiomes.


Si algú creu que l'italià és igual que l'espanyol va bastant equivocat. A la majoria de llocs es pot parlar amb italià, tot i que l'idioma és normalment el tedesco o ladí (una barreja d'alemany i italià). Amb l'anglès us podeu apanyar bé, però no està de més portar algun diccionari d'italià sobre tot per als menjars i algunes indicacions bàsiques.

Preus.


El viatge no és barat, no ens enganyem. Al preu de la gasolina (hem sortit a dipòsit per dia) s'ha de sumar el cost dels neumàtics i, sobre tot, els hotels on dormir. Hi ha zones més cares (Àustria i Suïssa) però podem rebaixar el cost amb petits consells, com ara comprar el dinar en un supermercat (a més us permetrà parar on vulgueu) i tenir preparada una llista de llocs on dormir per la ruta que podeu buscar per Internet abans de marxar. Nosaltres no ho varem fer perquè no volíem condicionar les aturades, però dur-hi una relació per les ciutats que teniu previst passar no està de més.

La gasolina més barata és la d'Àustria. La més cara la Suïssa.

Rodes.


Aneu amb compte amb això. Penseu que el desgast no és el mateix que en les sortides que hi feu habitualment. A part del desgast les rodes es deformen per la quantitat de revolts i frenades que feu. No hi ha problema en canviar les rodes a Itàlia, ja que hi ha molts tallers i ja estan preparats per a les motos. Mireu de marxar amb les rodes amb bon estat !.

Civisme.


A tota la ruta es respira molt de civisme. La gent és molt educada, amable i sobre tot respectuosa. Molts cops els mediterranis hi donem la nota, però si ens comportem cívicament com ells de ben segur que en gaudirem de la seva amabilitat.

Roba i maletes.


No cal que us endugueu tot tipus de roba. Nosaltres vam tenir molta calor perquè l'equip de moto vam agafar el d'hivern. Segurament que amb roba d'estiu i un tèrmic per si de cas ja haguéssim tingut suficient. Els dies que fa una mica de vent són bons per rentar la roba, i al matí següent ja està seca.


Els xubasqueros són imprescindibles. Hi ha petites tronades que en un moment et deixen xop. A més, cal portar-ne per a passejar per si no voleu dur paraigües.

Documentació i seguretat.

És important dur dos jocs de claus, un pel conductor i un altre per l'acompanyant, per si les perdem. També cal assegurar-nos de dur tota la documentació, targetes de crèdit i els papers de l'assegurança.

Circuleu amb precaució.


Si, és un tòpic, però durant tot el viatge us trobareu moltíssima gent en bicicleta i, segons el tram, bastant trànsit de cotxes i autocaravanes. En general la gent és molt respectuosa i et deixa passar, però també ho fan amb les bicicletes. No us estranyeu si sortint d'una corba us trobeu un grup de ciclistes. Avanceu-los amb compte i respecte, com ho fan ells.


Respecteu les indicacions de velocitat. Tots els països pels que passareu tenen sistemes de radars de diferent tipus i heu de parar compte sobre tot a les ciutats (el límit és de 50 quilòmetres per hora).

Horaris.


Haureu d'adaptar-vos a l'horari europeu des del mateix moment que pugeu al vaixell. L'hora de despertar-vos són les 7:00 del matí, ja que la majoria de llocs l'esmorzar es serveix de 7:00 a 8:30. El dinar entre les 13:00 i les 14:30 i el sopar no més tard de les 19:30 hores. La majoria de dies no anàvem a dormir més tard de les 23:00 hores.

Oficines de turisme.


Utilitzeu-les sobre tot si aneu per lliure. En la majoria ens han atès de forma molt amable i en algunes ens trucaven ells mateixos als hotels. A més, si acabeu la ruta cada dia sobre les 16:00 o 17:00 hores podeu aprofitar per donar una volta per la ciutat i fer una mica de turisme.

Menjar.


Oblideu-vos del peix, no n'hi ha a cap lloc. Menjareu bé, però molt centrat amb les carns adobades, salsitxes, pizzes i pasta, segons el lloc per on passeu. Si us agrada l'oli mireu de portar-ne una botella petita, ja que ni a França, ni a Suïssa ni a Àustria no tenen costum de posar-ne a les taules.

Cuideu la dieta, així evitareu tenir que perdre algun dia per trobar-vos malament.

Gaudiu de la cervesa de blat que hi ha a la majoria d'indrets. Nosaltres la trobem boníssima. I porteu sempre una botella d'aigua a la maleta per si de cas.1 comentari:

  1. Molt bona feina amb aquest blog ! de segur que serà de molta utilitat per a tot aquell que vulgue fer la mateixa ruta o semblant, no estaria de mes, si no ho heu fet encara enviar aquest blog a diverses publicacions escrites del mon de la moto, per a que en pugue gaudir molta mes gent. Enhorabona ! moltes V'ss

    ResponElimina